Vetenskapens natts evenemang besöktes av 3 500 personer – webbevenemangens inspelningar samlar visningar fram till slutet av månaden

Vetenskapens natt firades på torsdagen 25.1.2024 i Helsingfors. I evenemangen deltog på plats ungefär 3 500 besökare. Webbevenemangen samlade närapå 2 000 visningar under kvällen. En del av webbevenemangen finns att se som inspelningar till slutet av månaden.

Kvällens populäraste evenemang var Vetenskapernas hus Vetenskapens natt som de vetenskapliga samfunden producerar, Aurinkomyrskyt ja me som ordnades i Vetenskapsmuseet Lågans observatorium och evenemanget av avdelningen för geovetenskaper och geografi vid Helsingfors universitet, där forskare berättade om bland annat Finlands tidiga vulkaner. Av webbevenemangen samlade Ebeneserstiftelsens och Barnträdgårdsmuseets evenemang Mitä olet aina halunnut tietää varhaiskasvatuksesta? mest deltagare.

För Vetenskapens natts 2024 program svarade över 70 vetenskaps- och kulturaktörer. Evenemanget ordnades som en del av Temaåret för bildning 2024.

Vetenskapens natt är ett årligt vetenskapsevenemang, som ordnas vartannat år som ett självständigt evenemang och vartannat år i samband med Vetenskapsdagarna. Första gången ordnades Vetenskapens natt år 2003. För evenemangets koordinering och kommunikation svarar Vetenskapliga samfundens delegation. Vetenskapens natt finansieras av Konestiftelsen.

A-ständi, jossa mainostetaan Tieteiden yötä. Taustalla ihmisiä kävelemässä kohti kameraa.

Bild: Anne Haapanen