Uudet työkalut monitavoitteisessa metsänhoidossa

Fyysinen tapahtuma
25.1.2024
17.00 - 18.30
Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
208, 2. krs

Metsien hoitoon ja käyttöön liittyy useita tavoitteita: metsien pitäisi tuottaa samanaikaisesti riittävästi puuta metsäteollisuuden tarpeisiin sekä tuloja metsänomistajille, mutta myös toimia hiilinieluna ja hillitä ilmastonmuutosta. Lisäksi metsien hoidossa pitäisi huomioida ympäristönäkökohdat, esimerkiksi minimoida vesistökuormitus. Miten metsien hoidon ja käytön ristiriitaisia tavoitteita voidaan sovittaa yhteen? 

Työpajassa pääset itse kokeilemaan asiantuntijoiden opastuksella uusia työkaluja, joita voidaan käyttää päätöksenteon tukena ja keskustella monitavoitteisesta metsänhoidosta. Työpaja tarjoaa mahdollisuuden oivaltaa, miten metsien hoitoa ja käyttöä voi suunnitella eri tavoitteet huomioiden ja millaisia kompromisseja se saattaa edellyttää. Työpajaan voi osallistua mihin aikaan vaan sen ollessa käynnissä.

Tapahtumatila on esteellinen. Ovipuhelimella saa yhteyden aulapalveluun (summeripainike Vahtimestari), joka avaa pääoven oikealla puolella olevan metalliportin porrashuoneeseen. Porrashuoneen läpi kulkemalla pääsee sisäpihalle ja sieltä sisäpihan oven kautta talon aulaan. Aulasta pääsee hissillä muihin kerroksiin. Tarkemmat esteettömyystiedot ovat luettavissa täältä. Tilaan mahtuu 20 henkilöä. 

Järjestäjä: Suomen Metsätieteellinen Seura