Korvaamattomat kokoelmat ja kirjat – ilta Luonnontieteellisessä museossa

Kaupunkitapahtuma
25.1.2024
18.00 - 22.00
Luonnontieteellinen museo
Pohjoinen Rautatiekatu 13

Esikoisromaanistaan Elolliset tunnettu kirjailija Iida Turpeinen ja Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan tekijät Janne Toriseva ja Juha Kauppinen keskustelevat luontokadosta ja sukupuutoista klo 19. Ennakkoon ilmoittautuneille järjestetään kierroksia eläintieteellisiin kokoelmiin. Museo on avoinna klo 18–22. 

Aikataulu 

Kokoelmakierroksia

Klo 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30. Ilmoittaudu kokoelmakierroksille Luonnontieteellisen museon varaussivustolla.

klo 19:00: Stellerinmerilehmä ja luonnon yllättävät kytkökset (Luut kertovat -näyttely, museon 1. kerros) 

Sukupuuttoon kuollut arktinen nisäkäs esiintyy kahden hyvin erilaisen, äskettäin julkaistun kirjan sivuilla. Merilehmän kautta aukeaa monenlaisia näkymiä luontokatoon ja luonnon yllättäviin vuorovaikutussuhteisiin, joista keskustelemassa ovat Elolliset-romaanin kirjoittaja Iida Turpeinen sekä Korvaamattomat – kertomuksia maailman avainlajeista -kirjan tekijät Janne Toriseva ja Juha Kauppinen. Miksi stellerinmerilehmä katosi? Mitkä ovat tämän ajan ekosysteemien avainlajeja, ja mikä kaikki on uhattuna, jos niiden annetaan kadota? Keskustelun juontaa kustannustoimittaja Antti Arnkil.

Tapahtumatila on esteetön. Tapahtumatilan tarkemmat esteettömyystiedot ovat luettavissa Luonnontieteellisen museon verkkosivuilla. Kirjailijakeskusteluun mahtuu 50 henkilöä, museoon 1 000 henkilöä. 

Järjestäjä: Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus