Ilmoittaudu mukaan tekemään Tieteiden yötä 2025

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävä Tieteiden yö koostuu kymmenistä tiede- ja kulttuuritoimijoiden toteuttamista tapahtumista. Ilmoittaudu tapahtumanjärjestäjäksi uutisen lopusta löytyvällä lomakkeella.

Tieteiden yötä vietetään seuraavan kerran torstaina 9.1.2025. Tapahtumanjärjestäjillä on vapaat kädet suunnitella Tieteiden yöhön juuri sellaisia tapahtumia kuin he haluavat. Aiempina vuosina Tieteiden yössä on järjestetty muun muassa luentoja, työpajoja, teatteriesityksiä, opastettuja kierroksia, kaupunkipelejä ja näyttelyitä. Tieteiden yöhön 2025 haetaan sekä kaupunkitapahtumia että verkkotapahtumia. Myös kaupunki- ja verkkotapahtuman yhdistäminen on mahdollista.

Jotta tiedetapahtuma voidaan ottaa osaksi Tieteiden yötä, sen tulee täyttää neljä ehtoa. Tapahtumanjärjestäjän tulee ilmoittautua mukaan Tieteiden yöhön 18.10.2024 mennessä ja toimittaa ohjelmatiedot 1.11.2024 mennessä. Tapahtuman ohjelman on perustuttava tutkittuun tietoon ja tapahtumaan tulee olla vapaa pääsy.

Luennoitsija katsoo kuvassa selin olevia kuulijoita kohti ja osoittaa ruudulle.

Kuva: Jaana Tihtonen

Tieteiden yön tapahtumanjärjestäjät vastaavat kaikista omien tapahtumiensa järjestämiseen liittyvistä asioista (ohjelma, aika, paikka, kustannukset jne.). Kokonaisuutta koordinoiva Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) vastaa Tieteiden yön ohjelmatietojen kokoamisesta ja julkaisemisesta sekä tapahtuman viestinnästä ja markkinoinnista.

TSV kannustaa tapahtumanjärjestäjiä tekemään yhteistyötä. Syyskuussa pidettävässä tapahtumanjärjestäjien tapaamisessa jaetaan ideoita ja alustavia suunnitelmia tulevista Tieteiden yön tapahtumista. Kutsu tilaisuuteen lähetetään siihen mennessä mukaan ilmoittautuneille tapahtumanjärjestäjille elokuun lopulla.

Tervetuloa mukaan tekemään Tieteiden yötä! Ilmoittaudu tapahtumanjärjestäjien postituslistalle tällä lomakkeella.

Huom! Jos kuulut tieteelliseen seuraan ja seuranne haluaa järjestää tapahtuman osana Tieteiden talon Tieteiden yötä, älä ilmoittaudu tapahtumanjärjestäjien postituslistalle, vaan tutustu talon tapahtumien hakuprosessiin TSV:n verkkosivuilla.