Mikä meitä pelottaa?

Paikka: 
Helsingin kaupunginmuseon ala-aula
Osoite: 
Aleksanterinkatu 16
Päivä: 
10.1.2019
Aika: 
17.00 - 19.00

Lisääkö tieto tuskaa vai lieventääkö tiede pelkojamme? Mitä tutkijat pelkäävät ja miten se vaikuttaa meihin kaikkiin? Kaupunginmuseon ala-aulassa keskustellaan tutkijoiden kanssa pelosta, rohkeudesta ja tieteestä. Ohjelman aikana on myös vapaa pääsy museon 4. kerroksen Pelko-näyttelyyn. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan! Järjestäjät: Helsingin kaupunginmuseo ja Vastuullinen tiede -hanke

OHJELMA-AIKATAULU

  • klo 17.00–18.00 Tieto pelkojen huojentajana ja lisääjänä
    Miten tiede voi sekä vähentää että lisätä pelkojamme? Pääsihteeri Reetta Kettusen (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta) kanssa ovat keskustelemassa tutkija Paavo Järvensivu (BIOS-tutkimusyksikkö), yliopistonlehtori Leena Malkki (Helsingin yliopisto) ja ylilääkäri Markku Sainio (Työterveyslaitos).
  • klo 18.00–19.00 Tutkijan pelko ja rohkeus
    Millaista on tutkijoiden pelko ja rohkeus, ja miten ne vaikuttavat meihin kaikkiin? Pääsihteeri Reetta Kettusen (Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta) kanssa ovat keskustelemassa tutkija Annamari Huovinen (Mediakollektiivi), yliopistotutkija Tuija Saresma (Jyväskylän yliopisto) ja akatemiatutkija Oula Silvennoinen (Helsingin yliopisto).