PERUTTU: Tiedettä ja roolipelaamista – I maailmansodan konferenssipeli

Fyysinen tapahtuma
20.1.2022
17.00 - 20.00
Tieteiden talon väistötila
Runeberginkatu 14-16
A311, 3. krs.

Suurta suosiota Helsingin yliopiston historian oppiaineen luennoilla saavuttanut I maailmansodan konferenssipeli on taas pelattavissa Tieteiden yössä! Pelin tavoitteena ei ole varsinaisesti voitto, vaan aikakauden suurvaltasuhteiden ja kankeiden kansainvälisten käytäntöjen peilaaminen.

Pelaajat jaetaan ryhmiin, jotka muodostavat jokainen yhden suurvallan hallituksen. Pelissä hallitukset kohtaavat I maailmansodan aikaisia kriisejä, joiden kohdalla voivat neuvotella kannoistaan sisäisesti tai muiden hallitusten kanssa. Pelaajille jaetaan pelimateriaalia, jonka tarkoituksena on helpottaa maiden sisäisen ja kansainvälisen tilanteen hahmottamista pelin aikana. Toisten päätöksiä voi yrittää etukäteen vakoilla, olihan tämä kabinettivakoilun kulta-aikaa!

Sinun ei tarvitse tuntea yksityiskohtia maailman historiasta vaan yhdessä pelaten opimme toinen toisiltamme. Peli alkaa yhteisellä alkubriiffillä klo 17.00 ja pelin aikana voi pitää lyhyitä taukoja. Pelin johtajana toimii dosentti Risto Marjomaa.

Järjestäjä: Historiallinen Yhdistys