Merenkulun riskit ja resurssit -kirjan julkistustilaisuus

Paikka: 
Verkkotapahtuma
Päivä: 
14.1.2021
Aika: 
20.15 - 21.45

Siirry seuraamaan tapahtumaa Zoomiin tästä. Käytä seuraavaa salasanaa liittyäksesi mukaan sessioon: 490021.

Monet merenkulun riskeistä ja resursseista liittyvät ihmisiin ja ihmisten toimintaan. Merimieselämän riskejä ovat tapaturmat, kulkutaudit ja kuolema merellä. Nykypäivän filippiiniläiset merimiehet tasapainoilevat ammatissaan taloudellisten ja sosiaalisten riskien ja ulkomaisten alusten tarjoamien resurssien välillä. Modernien risteilyalusten konseptisuunnittelussa keskeisiksi resursseiksi nousevat luottamus ja kyky ennakoida tulevaisuutta. Puhujina ovat tautihistorian tutkija Elina Maaniitty, etnologi Jonna Laine sekä risteilyalusten suunnittelua tutkineet Leena Jokinen, Marjo Keiramo ja Pauli Kivistö. Keskustelua juontavat kirjan toimittajat Kirsi Keravuori ja Sari Mäenpää.

OHJELMA-AIKATAULU

  • Väitöskirjatutkija Elina Maaniitty (Helsingin yliopisto/Turun yliopisto): Taudit, sairastaminen ja kuolema merellä.
  • Väitöskirjatutkija Jonna Laine (Jyväskylän yliopisto): Merenkulun riskit ja resurssit filippiiniläisille merimiehille.
  • Koulutuspäällikkö Leena Jokinen (Turun yliopisto), väitöskirjatutkija Marjo Keiramo (Aalto yliopisto) ja amanuenssi Pauli Kivistö (Forum Marinum): Risteilylaivojen konseptisuunnittelun menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus.

Järjestäjä: Suomen Merihistoriallinen yhdistys