Ekologinen jälleenrakennus – Pelastavatko nuoret naiset maailman ilmastokatastrofilta?

Verkkotapahtuma
20.1.2022
17.40 - 18.20
A310, 3. krs

Tilaisuudessa keskustellaan siitä, miten BIOS-tutkimusyksikön esittämä ekologinen jälleenrakennus voi onnistua maailmassa, joka kamppailee toistuvien, heteronormatiivisen miesvallan sytyttämien sotilaallisten, poliittisten ja taloudellisten kriisien kanssa, samalla kun nimenomaan nuoret naiset ajavat nopeita ilmastotoimia. Jos poliittinen valta globaalisti ajatellen on ja pysyy jatkossakin miespäättäjien käsissä, millaista vaikutusta nuorten ilmastoaktivismilla voi olla? Onnistuvatko nuoret naiset pelastamaan maailman ilmastokatastrofilta?

Keskustelemassa ovat ilmasto- ja ympäristöturvallisuuteen perehtynyt tutkijatohtori Emma Hakala (Ulkopoliittinen instituutti & BIOS) sekä feministisen kansainvälisen politiikan ja ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntija Matti Pihlajamaa. Haastattelijana toimii professori Päivi Honkatukia.

Järjestäjä: Nuorisotutkimuseura

 

Alun perin paikan päällä Tieteiden talolla toteutettavaksi suunniteltu ohjelma löytyy verkkotapahtuma-alustalta kahden tapahtuman alta: Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A300 ohjelman suoratoisto ja Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A310 ohjelman suoratoisto. Salin nimi näkyy kunkin ohjelmaosion kohdalta.